Aromatherapie in de sauna: ultiem ontspannen!

Aromatherapie in de sauna: ultiem ontspannen!

Heer-lijk, even lekker ontspannen in de sauna! Zeker als je deze sauna zelf thuis hebt staan, zodat je de hele sauna op jouw wensen (en die van je partner) kunt afstemmen. Wist je dat je zelfs kunt kiezen uit verschillende etherische oliën voor aromatherapie? Zo kun je nóg meer genieten van jouw saunamomentje. Elke geur heeft een eigen uitwerking en invloed op jouw ervaring. Wij leggen je graag uit wat elke geur precies doet.

Verspreiding via een spons

Met zes verschillende etherische oliën van Healthvision geef je een extra dimensie aan jouw ontspanmomentje. Door een speciale spons wordt het aroma gelijkmatig verdeeld en kun je extra lang genieten van een heerlijke geur in je sauna. Ruik je het na een tijdje niet meer? Draai dan even de deksel dicht en zet het potje dan een uur op zijn deksel. Door de activerende werking in de spons is ‘ie daarna weer zo goed als nieuw. Ideaal! Want genieten doen we graag .

Uiteraard hebben we ook onze saunageuren voor de traditionele sauna’s, die meng je met een ruime hoeveelheid water in je saunaemmer. Met de saunalepel giet je dit over de lavastenen van de kachel, zodat het direct verdampt. Je sauna wordt zo gevuld met een heerlijke geur.

De verschillende geuren aromatherapie

Je kunt kiezen uit zes verschillende oliën met ieder hun eigen geur en werking, dus zo weet je zeker dat er een geur tussen zit die past bij jouw wensen. Misschien wil je wel een geur die extra ontspannend werkt of wil je juist een verkoelende werking op je luchtwegen realiseren. Het kan allemaal!

Eucalyptys
De geur van eucalyptus zorgt voor een verfrissend en verkoelend effect. Heeft een hele positieve invloed op de luchtwegen en helpt bij astma, bronchitis, koorts en griep.

Rozemarijn
De geur van rozemarijn is wat scherp en werkt hierdoor verkwikkend en opwekkend. Deze geur heeft een gunstige werking op de hersenen en dan met name op het geheugen. Wil je na je saunasessie lekker gaan slapen? Gebruik dan niet de geur van rozemarijn, want rozemarijn is juist stimulerend, waardoor je wat moeilijker in slaap valt.

Dennen
Och, deze geur herkennen we uit duizenden, toch? De dennengeur werkt versterkend en is – in tegenstelling tot rozemarijn – dan weer goed tegen slapeloosheid. Verder werkt het ook tegen bronchitis en een voorhoofdsholteontsteking.

Refreshing Mint
Nou, de naam van de geur verklapt het eigenlijk al. Heerlijk verfrissend en heilzaam! De mintgeur neutraliseert tabaksgeuren en heeft een kalmerende werking op de zenuwen.

Lavendel
Voor veel mensen een favoriete geur: lavendel. Lavendel werkt ontspannend en rustgevend op lichaam en geest. Wij snappen wel waarom mensen dit zo’n lekkere geur vinden. Lavendel bevordert de nachtrust dus een heerlijke saunasessie met lavendel en je slaapt als een roosje!

Orange Lemon
De geur van Orange en Lemon is rustgevend, kalmerend en heeft een vredelievende uitwerking.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom