Commerciële sauna in hotel

Commerciële sauna in hotel

Uw hotelgasten een heerlijk ontspannen verblijf laten ervaren? Bied ze de mogelijkheid met een sauna hotel! Een saunasessie zorgt ervoor dat uw hotelgasten ultiem kunnen ontspannen. Ze komen helemaal tot rust na een lange dag shoppen, musea bezoeken of de stad verkennen.

Commerciële hotel sauna

In tegenstelling tot een privésauna wordt een commerciële sauna bijna dagelijks door veel mensen bezocht. Een sterke, slijtbestendige uitrusting is dus belangrijk. Ook efficiënte verwarmingssystemen en een moderne, digitale besturing zijn van groot belang. Daarnaast moet een commerciële sauna aan de volgende eisen voldoen:

  • De toegang tot de sauna moet barrièrevrij zijn.
  • De sauna moet voorzien zijn van een noodstop schakelaar voor de kachel.
  • Er moet een efficiënt toe- en afvoerluchtsysteem beschikbaar zijn voor een aangenaam ruimteklimaat.

Natuurlijk moet niet alleen de functionaliteit in orde zijn, maar speelt de esthetiek ook een rol. Met kleurverlichtingssystemen kan een prettige sfeer worden gecreëerd voor de hotelgasten. Bij het ontwerp van de sauna wordt ook rekening gehouden met saunaligbanken die eenvoudig te verplaatsen zijn, maar toch een solide onderconstructie hebben die voor stabiliteit zorgt. Verder moet de perfecte commerciële sauna altijd qua vorm, kleur en materiaal op het totaalconcept en op de omgeving afgestemd zijn. Een sauna wellness center in een hotel, als dat geen luxe is!

Paneel sauna’s in hotel

De sauna’s in de Paneel Serie zijn uitermate geschikt voor gebruik in hotels. Deze serie is geheel gefabriceerd in onze eigen fabriek in Nederland. Dankzij de perfecte afwerking hebben sauna’s uit deze serie een zeer luxe uitstraling. Door de paneelconstructie is de sauna eenvoudig te voorzien van infraroodstralers in de wanden, waardoor u deze Finse sauna uit kunt breiden tot een combi sauna. Daarnaast kunt u de sauna nog verder naar uw wensen aanpassen door te kiezen uit de verschillende soorten steenstrips. Naast de Paneel Classic kunt u ook kiezen voor het Paneel Exclusive interieur. Veel gebruik van glas, mooie steenstrips op de achterwand, eerste klas houtsoorten en sfeervolle spotjes in het plafond zorgen voor een zeer luxe resultaat. Uw gasten zullen enorm genieten van uw sauna hotel.

De Paneel Serie bestaat verder uit onder andere de volgende standaard elementen:

> Ligbanken van Abachi hout, 56 cm breed                                                                                                                                                               > Kabeldoorvoer in de wand achter de kachel
> Halogeenspots
> Houten deurgreep
> Binneninrichting van FSC hout

U kunt kiezen uit vier verschillende houtsoorten die allemaal gekapt zijn in FSC-bossen:

Espen. Espenhout is noestvrij, splintert niet en warmt minder snel op dan andere houtsoorten. Daardoor is het erg prettig om op te zitten of liggen. Saunabanken worden daarom vaak vervaardigd uit espenhout.

Abachi. Ook Abachi hout warmt minder snel op dan andere houtsoorten, waardoor het wordt gebruikt voor de banken. Abachi hout is noestvrij, splintert niet en is qua kleur iets donkerder en geler dan espenhout.

Red Cedar. De heerlijke geur van Red Cedar hout zorgt voor een typische saunageur. Het hout heeft daarnaast natuurlijke anti-bacteriële eigenschappen. Verder weerkaatst het infraroodstraling, waardoor Red Cedar hout ideaal is voor een combinatie sauna met infraroodstralers.

Nordisch Fichte. De natuurlijke eigenschappen van Nordisch Fichte hout zorgen ervoor dat de grote schommelingen in temperatuur en vochtigheid geen nadelige effecten hebben op de stabiliteit en levensduur van de sauna.

Vertrouw op de expertise van Saunakoning

Saunakoning is dé expert in hoogwaardige maatwerk sauna’s. Dit maakt ons ook uitermate geschikt als partner voor het realiseren van uw sauna voor commercieel gebruik. Door onze ruime ervaring in de hotelbranche kunnen wij u perfect begeleiden in het ontwerpen, produceren en plaatsen van de meest ideale sauna. Zo hebben wij al sauna’s geleverd voor Van der Valk hotels, Hilton hotels, Fletcher hotels en Carlton hotels. Kom eens langs in één van onze showrooms en bekijk ons aanbod. Onze verkoopadviseurs staan u graag te woord over alle mogelijkheden voor commerciële sauna’s in hotels!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom