De korte golf en lange golf stralers bij een infrarood sauna

De korte golf en lang golf stralers bij een infrarood sauna, we houden er van! De een gaat regelmatig op bezoek bij een wellness resort om te kunnen genieten van alle sauna’s, waaronder de infrarood sauna. De ander vindt het heerlijk om een thuissauna te hebben, zodat je optimaal thuis kunt ontspannen. Iets wat we in deze periode natuurlijk maar al te graag doen (en ook moeten!). De infrarood sauna warmt je lichaam heerlijk op met behulp van de infrarood stralers. Er zijn verschillende stralers aanwezig die het je zo aangenaam maken. Wij leggen je graag het verschil tussen de IR-stralers uit.

Welke IR-stralers zijn er?

Een infrarood sauna heeft drie verschillende stralers, namelijk de korte golf (IR-A), de midden golf (IR-B) en de lange golf (IR-C) stralers. We leggen ze hieronder stap voor stap uit.

Korte golf (IR-A) De korte golf straling is de meest krachtige straling en dringt dan ook het diepste door in onze huid. Deze straling zorgt ervoor dat onze spieren en gewrichten worden opgewarmd. De golflengte varieert van 760 tot 1400 nm. In een korte golf infrarood sauna mag je maximaal maar 30 minuten plaatsnemen. Je ontgift je lichaam niet en verbrandt ook geen calorieën. Deze straling wordt veel gebruikt door mensen met pijnklachten, denk dan bijvoorbeeld aan sporters met blessures, mensen met pijnklachten in spieren en gewrichten of chronische aandoeningen zoals reuma en fibromyalgie. Alleen full-spectrum stralers beschikken over deze straling.

Midden golf (IR-B) De midden golf straling heeft een golflengte van 1400 tot 3000 nm en dringt door tot in de bovenste lederhuid. Deze straling zorgt er juist voor dat je transpireert en ontgift.

Lange golf (IR-C) De lange golf straling heeft een golflengte van 3000 tot 10.000 nm en dringt alleen door tot in de bovenste laag van de huid: de opperhuid. Lekker ontspannen, dat is voornamelijk waar deze straling voor zorgt. Uiteraard krijg je het wat warmer en begin je licht te transpireren. De straling wordt gegeven door magnesiumoxide stralers, ook wel incoloy stralers genoemd. Een sauna met magnesiumoxide stralers kun je 45 tot 60 minuten gebruiken.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom