De stralers van je infrarood sauna vervangen

De stralers van je infrarood sauna vervangen

De afgelopen jaren zijn er veel vernieuwingen geweest op het gebied van infrarood sauna’s. Waar er voorheen alleen maar keramische infrarood stralers zijn, zijn er nu veel meer opties waar je uit kunt kiezen. Maar welke stralers zijn er precies en wanneer zijn je stralers aan vervanging toe? Lees snel verder want we leggen het je graag uit in deze blog!

Verschillende soorten infrarood stralers

Keramisch

Keramische stralers zijn de stralers waar het allemaal mee begonnen is. Door de combinatie van 95% lange golven en 5% korte golven zijn dit type stralers bevorderlijk voor de doorbloeding en je huid.

Magnesiumoxide

Ook wel incoloy stralers genoemd. De verdeling qua golven is hier iets anders; 78% lange golven, 22% korte golven. Net als de keramische stralers is dit type straler geschikt voor een ultiem ontspanningsmoment, maar daarnaast heeft het als voordeel dat het helpt bij het ontgiften van het lichaam.

Full spectrum

Zoals de naam van dit type straler je al laat doen vermoeden beschikken dit soort stralers over het volledige spectrum aan infrarood straling. De straling bestaat uit 58% midden golven, 27% korte golven en 15% lange volgen. Door de grote hoeveelheid aan korte golven worden gewrichten en spieren verwarmd en los gemaakt.

Carbon

De manier van warmte opwekking is bij carbon stralers anders dan bij de bovengenoemde stralers. Carbon stralers halen hun warmte namelijk uit panelen. De straling dit hier vanaf komt bestaat alleen uit lange golven, waardoor het hetzelfde effect heeft als keramische stralers.

Wanneer moet je je stralers vervangen?

Gemiddeld hebben de stralers van je sauna een levensduur van gemiddeld 25.000 tot 40.000 uur. Wanneer je dus een half uurtje in de sauna gaat, kun je dus wel even vooruit met je stralers. Wanneer je vaker in de sauna gaat, of je saunabezoekjes van langere duur zijn, heeft dit natuurlijk meer impact op de stralers. In de meeste gevallen heb je vaak alsnog een leven lang plezier van de stralers, en hoef je je geen zorgen te maken over het vervangen hiervan. Saunakoning biedt in ieder geval 5 jaar garantie op de stralers. Mocht er in die tijd iets mis zijn met de stralers, dan lossen wij dit op!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom