Een juist gebruik van uw infrarood sauna

Een sauna opwarmen of niet?

Is het opwarmen van een infraroodsauna noodzakelijk? Nee, dat is het niet! Het is een persoonlijke keuze. De één vindt het juist lekker om te voelen hoe de warmte in de cabine toeneemt, de ander vindt het juist weer prettig om meteen een warme temperatuur te hebben als ze de sauna binnenstappen. Houdt er rekening mee dat uw infraroodcabine een opwarmtijd nodig heeft van ongeveer 10 tot 20 minuten. Uiteraard afhankelijk van de sauna die u in huis heeft.

Wat is de ideale temperatuur voor een infrarood sauna?

De maximum temperatuur verschilt per cabine, maar vaak stapt u een cabine in bij een temperatuur van ongeveer 35 á 40 graden. Als u eenmaal binnen bent, loopt de temperatuur nog eens op tot een maximum van ongeveer 65 graden. De meest gekozen temperatuur in de sauna is 55 graden. Tip: Wilt u nog meer resultaten in uw gewrichten en spieren? Verleng dan de tijd dat u in de sauna besteed in plaats van de temperatuur van uw sauna te verhogen.

De ideale duur van een sessie

Hoe lang u kunt genieten ven een sessie in uw eigen infrarood sauna is afhankelijk van het type stralers. Heeft uw sauna IR-A stralers, of ook wel full spectrum of korte golf genoemd, dan is de aanbevolen tijd van een sessie ongeveer 15 minuten. Heeft u IR-B of IR-C stralers? Dan kunt u uw sessie verlengen tot ongeveer 40 minuten. Deze middellange en lange golven dringen minder diep in uw huid door. Hier kunt u dus langer van genieten.

Hoe vaak mag ik in de infrarood sauna?

In principe mag u dagelijks gebruik maken van uw infrarood sauna. Wij adviseren u wel de eerste vier weken maximaal driemaal per week gebruikt te maken van uw sauna. Zo kan uw lichaam wennen aan deze warmtesessies. Daarna kunt u toewerken naar dagelijks gebruik. Wilt u profiteren van de gezondheidsvoordelen van een infrarood sauna? Dit volstaat het gebruik van 2 á 3 keer per week. Alles extra is natuurlijk mooi (en vooral lekker) meegenomen!

Drink genoeg water

Het heeft niets te maken met het gebruik van de sauna zelf, maar u moet wel goed letten op uw eigen gezondheid. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat u kunt genieten van de gezondheidsvoordelen. Daarom is het belangrijk om voldoende water te drinken. Drink voorafgaand aan uw sessie en na de sessie voldoende water. Tijdens de sessie worden er namelijk veel afvalstoffen uit uw lichaam afgevoerd.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom