Een sauna voor thuis kopen: waar moet je op letten?

Een sauna voor thuis kopen: waar moet je op letten?

Voor veel mensen is het een ultiem moment om heerlijk tot rust te komen; een sauna bezoekje. Daarnaast brengt het ook lichamelijke voordelen met zich mee, zoals het ontgiften van het lichaam en het passief trainen van het hart. Bij Saunakoning hebben we een ruim aanbod aan Finse én infrarood sauna’s beschikbaar waardoor jij ook thuis van dit ultieme rust moment kunt genieten. Maar waar moet je aan denken en op letten bij het aanschaffen van een sauna? We zetten het graag op een rijtje voor je!

Binnen of buiten?

De eerste vraag die je jezelf stelt voor je een sauna aanschaft is natuurlijk waar je ‘m wilt plaatsen. Over deze belangrijke vraag hebben we al eens eerder een uitgebreide blog geschreven. Een van de voordelen van een buitensauna is dat je het hele jaar door van je tuin kunt genieten. Daarnaast is het vaak niet nodig om onder de douche af te koelen; dit kun je gewoon doen in de frisse buitenlucht. Wanneer je ruimte hebt in huis kun je er natuurlijk voor kiezen de sauna binnen te plaatsen. Het wordt dan nóg toegankelijker om een bezoekje aan je sauna te brengen en de kosten kunnen geminimaliseerd worden omdat binnen in de meeste gevallen al de benodigde stroomvoorziening aanwezig is.

Finse of infrarood sauna?

Een misschien nog wel belangrijkere vraag die je jezelf moet stellen is wat voor type sauna je zou willen aanschaffen. Ga je voor een Finse of infrarood sauna? Allebei de types hebben natuurlijk unieke voordelen, dus het hangt helemaal af van je persoonlijke voorkeur.

In een Finse sauna wordt alle lucht opgewarmd tot wel 90 graden Celsius. De warmte wordt veroorzaakt door een kachel met hete stenen. Een infrarood sauna werkt net anders. In dit type sauna zijn stralers aanwezig waar infrarood golven uit komen die doordringen tot dieper in de huid. De temperatuur zal stijgen tot ongeveer 70 graden Celsius.

Welk formaat sauna wil ik?

Welk formaat sauna je wilt hangt grotendeels af van hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Niet getreurd; wanneer je niet veel ruimte ter beschikking hebt, is er nog steeds van alles mogelijk op het gebied van sauna’s! Houdt er dan natuurlijk wel rekening mee dat je met minder personen tegelijk van de sauna kunt genieten. Maar daardoor kun jij wel in alle rust van je sauna momentje genieten!

Bij Saunakoning hebben we verschillende afmetingen beschikbaar. Variërend van 100 x 131 cm tot 210 x 275 cm.

Welke kachel of stralers?

Het belangrijkste element is de sauna is de warmte bron. Bij een traditionele Finse sauna komt de warmte van een kachel met saunastenen terwijl in een infrarood sauna de warmte wordt opgewekt door stralers. Hoe groter je sauna is, hoe meer vermogen de kachel of stralers moeten hebben. Houd hierbij ook rekening met de benodigde stroomvoorziening. Wij geven u hierin graag advies!

Ben je ook enthousiast geworden? En wil je graag een sauna bij jou thuis? Wij kijken graag met je mee wat er mogelijk is bij jou thuis en waar je rekening mee dient te houden. Neem dus snel contact met ons op of bekijk direct ons aanbod!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom