Hoe werkt een infraroodsauna?

Hoe werkt een infraroodsauna?

  • De korte golf infraroodstraling (IR-A) is de meest krachtige straling en dringt het diepste door in onze huid. Deze straling zorgt ervoor dat onze spieren en gewrichten worden opgewarmd.
  • De midden golf infraroodstraling (IR-B) dringt door tot in de bovenste lederhuid. Hiermee wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, transpireert u en wordt uw lichaam ontgift.
  • De lange golf infraroodstraling (IR-C) dringt alleen door in de bovenste laag van uw huid: de opperhuid. Deze straling zorgt voor een goede doorbloeding, maar wordt voornamelijk gebruikt ter ontspanning. Deze straling wordt gegeven door magnesiumoxide stralers (ook wel incoloy genoemd).

Het gebruik van een infrarood sauna

Het is belangrijk dat u voor én na het gebruik van een infrarood sauna voldoende water drinkt. Wilt u het transpireren bevorderen? Zorg dan dat u voor aanvang een douche neemt.Bovendien is het meenemen van meerdere handdoeken ook geen overbodige luxe en wel zo hygiënisch. Zo kunt u bijvoorbeeld op de bank en onder uw voeten al een handdoek leggen.

Hoe lang mag ik in een infrarood sauna zitten?

Een infrarood sauna met full-spectrum stralers mag u maximaal 30 minuten gebruiken, een sauna met magnesiumoxide stralers kunt u iets langer gebruiken, namelijk: 45 tot 60 minuten.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom