In de sauna zonder badkleding: dit zijn de voordelen!

Van oudsher is het traditie om naakt te zijn in de sauna. Scandinaviërs die als eerste de sauna gebruikten droegen nooit badkleding tijdens een saunasessie. Dit heeft namelijk vele voordelen ten opzichte van het dragen van een bikini, badpak of zwembroek. Zeker in de privacy van een sauna aan huis kun je heerlijk genieten zonder badkleding. Wij leggen je alle voordelen uit waar je van profiteert!

Je huid kan de warmte beter opnemen

Als je naakt in de sauna gaat heeft je huid veel beter de mogelijkheid om de warmte op te nemen. Badkleding blokkeert juist een deel van de warmte. Daardoor kun je de gezondheidseffecten van de hoge temperaturen in een sauna minder goed ervaren. Bovendien kan de stof van een bikini of zwembroek een beklemmend gevoel geven.

Je bloedsomloop wordt bevorderd

Door de warmte in een sauna worden de aderen verwijderd. Op die manier wordt de bloedcirculatie naar de hersenen, het hart en de longen gestimuleerd. Het elastiek van badkleding kan een efficiënte bloedsomloop vertragen.

Je lichaam kan beter zweten

Door middel van zweten verlaten afvalstoffen ons lichaam. Wanneer je badkleding of een badlaken gebruikt in de sauna kan het zweet je lichaam minder goed verlaten. Daarnaast zorgt het zweten ervoor dat de badkleding nat wordt. Omdat een nat lichaam slechter afkoelt dan een droog lichaam heb je bij het dragen van badkleding grotere kans op oververhitting van je lichaam.

Het is hygiënischer

Tijdens het zeten ontstaan afvalstoffen en bacteriën. Als je badkleding draagt hopen deze zich op in de stof van de kleding. Iedere keer dat je dan van bankje verplaatst in de sauna verspreid je deze bacteriën door de cabine.

Je kunt makkelijker afkoelen

Na het opwarmen in de sauna is het belangrijk dat je lichaam ook weer goed afkoelt. Om op een gezonde manier af te koelen neem je een koude douche of dompelbad. Als je dit doet terwijl je badkleding draagt zullen de bedekte delen van je lichaam minder goed afkoelen. Hierdoor belemmer je het afkoelingsproces.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom