Is infrarood sauna bezoek goed voor het immuunsysteem?

Is infrarood sauna bezoek goed voor het immuunsysteem?

Is ontspannen in een infrarood sauna goed voor het immuunsysteem of is dit een broodje aap verhaal? Het is geen broodje aap verhaal. Een Infrarood sauna bezoek helpt inderdaad mee om ons immuunsysteem te versterken. Saunakoning vertelt je meer in onze blog.

Ontspannen om langer gezond te blijven

Ten eerste is het zo dat ontspanning stress tegengaat. Mensen die lang onder hoge stress staan worden vaak ziek omdat het immuunsysteem dan zwakker wordt. In een infrarood sauna ontspan je op zijn minst je lichaam, dit komt door de warme infrarood stralen die met name de spieren ontspannen. Vanuit je lichaam kun je de ontspanning verder door laten werken naar je geest en langzaam je gedachten leegmaken. Of misschien wel snel, het is maar wat er binnen jouw mogelijkheden ligt. Ondanks dat een infrarood sauna maar 60 graden wordt, wat 35 graden lager ligt dan bij een Finse sauna, dringt de warmte beter de spieren binnen.

Ontspan de geest

Lukt het je niet helemaal om je geest te ontspannen? Dan kan het helpen om geuren te gebruiken en ook een muziekje op de achtergrond te zetten. In een infrarood sauna kun je natuurlijk geen gebruik maken van opgiet geuren zoals in een Finse sauna. Er worden speciale geurpotjes verkocht die je open in de infrarood sauna neer kunt zetten. De geuren kunnen je helpen om ook de geest te laten ontspannen.

Infrarood sauna goed voor immuunsysteem

De infraroodstralen zijn ook goed voor ons immuunsysteem, dat is wel handig om te weten nu dat het zakdoeken seizoen, ook wel bekend als de herfst, zijn intrede weer heeft gedaan. In een notendop uitgelegd zit het zo. De infrarood stralen zorgen voor meer witte bloedcellen. De witte bloedcellen zijn actief in het afweersysteem en beschermen het lichaam tegen lichaamsvreemde stoffen. Door de warmte van de infrarood sauna is er ook meer bloedtoevoer naar de spieren en weefsels, waardoor deze ook goed doorbloed worden.

Infrarood sauna is een goede keus

Al met al is een infraroodsauna een goede keus. Je kunt af en toe een bezoekje aan een wellness centre met sauna brengen of misschien overwegen er zelf eentje aan te schaffen. Kijk vooral eens rond op onze website om je beter hierover te informeren of neem contact met ons op.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom