Met een sauna, of dat nu een combisauna, infraroodcabine of een traditionele Finse sauna is, tover je je badkamer om tot een ware wellness ruimte; en dat helemaal bij jou thuis! Het idee alleen al… heerlijk, toch? Misschien ben jij wel iemand die regelmatig in een wellness buiten de deur te vinden is en heb je al heel wat geld uitgegeven aan dit soort bezoekjes. Daar is niks mis mee natuurlijk, maar misschien is het dan het overwegen waard om een eigen sauna in je badkamer te laten plaatsen.

Hebben we je aan het denken gezet? Mooi! We helpen je graag nog wat verder op weg, dus blijf even hangen…

Een traditionele sauna of een infraroodcabine?

Keuzes, keuzes, keuzes, het wordt je ook niet makkelijk gemaakt om je zoektocht naar een sauna voor thuis te beginnen. Want welke sauna is nu het meeste geschikt in jouw situatie? We leggen de verschillen uit, zodat jouw keuze een stukje makkelijker wordt.

Het grootste verschil is de manier van warmteoverdracht. Bij een traditionele sauna gaat de warmteoverdracht via hete lucht, daarom is het van belang dat het écht goed warm is in de sauna. Denk aan temperaturen tussen de 75 en 100 graden Celcius. Bij een infraroodcabine werkt dat totaal anders, hierbij wordt er gebruik gemaakt van infraroodstralers. Een IR-sauna kun je dus al gebruiken bij veel lagere temperaturen.

Daarnaast is de werking op je lichaam anders. Een infraroodcabine dringt echt door tot diep in de huid. Daarom worden infraroodcabines ook vaak gebruikt door mensen met spier- of gewrichtspijn. Een traditionele sauna maakt gebruikt van indirecte warmte-omzetting: de lucht wordt omgezet in warmte en dit bereikt de huid, maar dringt niet door.

Het is maar net waar je naar op zoek bent! Wil je een sauna het liefste gebruiken tegen lichamelijke klachten zoals reuma of fibromyalgie? Dan is een infraroodsauna een goede keuze. Is het puur ter ontspanning of misschien wel het verminderen van astmatische klachten? Dan is een traditionele sauna weer een goede keuze.

Ik heb niet zoveel ruimte in mijn badkamer: en nu?

Niet iedereen heeft natuurlijk de luxe om over een grote badkamer te beschikken. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, je moet natuurlijk wel even passen en meten. En waar een wil is, is een weg, zeggen wij altijd! Sauna’s hoeven namelijk helemaal niet groot te zijn. Bekijk hier alle éénpersoons infraroodsauna’s. De traditionele Finse sauna’s zijn wat groter in formaat. De kleinste heeft een formaat van 130 x 100 x 203 cm.

Uiteraard zijn sauna’s op maat laten maken ook een mogelijkheid bij Saunakoning. Neem contact op met één van onze specialisten voor meer informatie.

Advies inwinnen voor sauna’s in je badkamer?

We begrijpen dat je natuurlijk eerst inspiratie wilt opdoen om vervolgens een sauna voor in je badkamer te kopen. Kom gerust eens langs in één van onze showrooms, de koffie staat voor je klaar!