Kun je afslanken in een infrarood cabine?

Kun je afslanken in een infrarood cabine?

In een infrarood cabine kun je heerlijk ontspannen, maar kun je door een saunasessie ook afvallen? Jazeker, dat kan. In een infrarood sauna kun je op een gezonde manier gewicht verliezen. Hoe? Dat leggen we je uit.

Kun je afvallen door in een infrarood sauna te gaan?

Infraroodcabines met een lange golf (IR-C) zijn heel geschikt om calorieën mee te verbranden. Met een golflengte van 3.000 tot 10.000 nm dringt deze alleen door tot in de bovenste laag van de huid: de opperhuid. De temperatuur van een lange golf infrarood sauna is meestal tussen de 35 en 60 °C. Lange golf stralers zorgen voor een goede doorbloeding en een verhoogde transpiratie. In een infrarood sauna met lange golf stralers kun je hierdoor zo’n 400 tot 600 calorieën verbranden in slechts 30 minuten tijd. Dat is meer dan je verbrandt tijdens een halfuur zwemmen, joggen of tennissen. Met minder inspanning bereik je dus meer gewichtsverlies! Ideaal. Wanneer je een bezoekje structureel inplant en combineert met een gezond dieet en beweging, kun je dus zeker afvallen.

Kun je ook ontgiften in een infrarood cabine?

Naast afvallen hebben studies aangetoond dat je in een infrarood sauna ook 3x beter kan ontgiften dan in een traditionele sauna. Bij de analyse van het watergehalte van zweet in een traditionele hete lucht sauna was dat 95-97%. Bij een infrarood sauna was dat ongeveer 80-85%. De resterende 15-20% bevat giftige stoffen zoals lood, aluminium en fluoride. Een saunasessie in een infrarood cabine is dus ook perfect om je lichaam te ontdoen van schadelijke stoffen.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom