Ontspan lekker met hammam voor thuis

Ontspan lekker met hammam voor thuis

In sommige landen is ontspannen tot een ware kunst verheven. Als we eerlijk zijn is dit zo gek nog niet. Tegenwoordig lijkt het steeds moeilijker om simpelweg te ontspannen en je gedachten even leeg te laten. We zouden bepaalde ontspan technieken kunnen combineren. Staat er bij jou thuis al een sauna? Dan zou je kunnen kiezen voor een variatie van de sauna met hammam voor thuis.

Hoe begin je aan hammam voor thuis

Voor een saunabezoek is het belangrijk om je lichaam op te warmen en langzaam aan op de juiste temperatuur komt. Dit kun je mooi combineren met de beginfase van een hammam ritueel. Hammam is eigenlijk een reinigingsritueel. De huidporiën gaan openstaan waardoor je in de sauna weer beter kunt zweten en zo ook een deel afvalstoffen kwijtraakt via de huid. Behalve dat je de buitenkant onder handen neemt, is het ook een detoxerende weldaad voor de binnenkant.
Ga lekker onder de warme douche staan en zeep je in met een natuurlijke zeep. Volgens de hammam rituelen is dit meestal een natuurlijke Olijfzeep zoals Sabon Beldi. Deze zeep bevat geen chemische toevoegingen.

Scrubben is essentieel

Voordat je aan de scrub begint, kun je nog een warm bad nemen of een voetenbadje. Afhankelijk welke mogelijkheden je daarvoor thuis hebt. De huid wordt nu lekker zacht en week. Tegelijk met de zacht en warm wordende huid gaat je lichaam ook meer ontspannen. De huid is nu perfect voorbereid om gescrubt te worden. De scrub is een belangrijk onderdeel van hammam voor thuis, net als in de échte hammams. Het scrubritueel kun je vervolgen met dezelfde zeep en daarna kun je met een echte hammam handschoen oftewel kessa glove ronddraaiende bewegingen maken over de vochtige huid. De kleine rolletjes die loskomen van de huid, kun je onder de douche weer afspoelen.

Klaar voor de sauna

Voor het maximale sauna effect is het van belang dat de huid goed droog is. Een droge huid zweet sneller. Droog jezelf na de korte douche goed af, om de sauna optimaal te benutten. Wikkel jezelf in een grote handdoek en ga bij voorkeur op de hoogste plank liggen. Strek jezelf helemaal uit. Een uitgestrekte rug maakt goed contact met het hout en hierdoor ontspant het lichaam weer beter. Niet in slaap vallen, want langer dan 15 minuten in de sauna is echt niet nodig.

Loungen en de huid voeden

Net als bij een saunabezoek als bij hammam is er het lounge gedeelte. Heb je een lekker bedje of bankje vlakbij jouw sauna  staan? Trek je badjas aan en ga hier even lekker zitten. Pak er een flesje water bij en probeer te drinken terwijl je verder ontspant. De huid is nu lekker zacht en de poriën staan mooi open. Nadat je 20 tot 30 minuten hebt gelounged kun je er nu voor kiezen om je huid met een voedende olie te masseren. De hammam voor thuis zit erop!

Combineren sauna en hammam

We hebben hier sauna rituelen met hammam voor thuis gecombineerd. Normaal gesproken ziet een volledig saunaritueel er anders uit en een hammam ritueel ook. Maar op deze manier kunnen ze mooi samen gaan en je kunt het natuurlijk ook geheel naar jouw wensen aanpassen. Mocht je niet weten wat voor producten je kunt gebruiken voor jouw hammam voor thuis? Rituals heeft een speciale hammam lijn en deze kan jou al een aardig eindje op weg helpen. Voor al je andere sauna vragen kun je natuurlijk bij Bubbelkoning terecht.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom