Thuis genieten van je eigen sauna. Liever binnen of buiten?

Voorkom gluren door de buren met een binnensauna, of geniet langer van je tuin met een buitensauna

Als je buiten in de sauna gaat en ook in de tuin afkoelt, heb je minder privacy dan dat je binnenshuis van een sauna gebruikmaakt. Goede schuttingen kunnen je tuin natuurlijk wel afschermen, maar je buren hebben vanaf hun bovenverdieping(en) ook uitzicht op je tuin. Binnen hoef je je geen zorgen te maken over ongewenste aandacht. Aan de andere kant is een sauna in de tuin wel een mooie manier om langer van je tuin te genieten. Zelfs als het waait en regent, kun je heerlijk in de tuin zitten in je warme sauna. En je hoeft geen koude douche te nemen als je uit de sauna komt, maar je kunt je laten verfrissen door de buitenlucht. Daarnaast is een buitensauna een meerwaarde voor je tuin door een prachtige houten buitenafwerking of een extra luxe design. Je kunt je sauna ook afwerken met hetzelfde materiaal als je gevelbekleding, zodat je een mooi geheel creëert.

Ben goedkoper uit met een binnensauna, of kom geen ruimte tekort met een buitensauna

Een buitensauna is duurder dan een binnensauna. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je binnen al elektriciteits- en watervoorzieningen hebt, terwijl je die buiten vaak nog aan moet leggen als je daar een sauna wilt plaatsen. Je hebt buiten ook zwaardere stroom nodig om tot dezelfde temperatuur te komen, omdat de buitenlucht kouder is dan de temperatuur in huis. Vooral in de winter is er meer capaciteit nodig voor het verwarmen, waardoor een buitensauna een kachel met een groter vermogen (minimaal 8 KW) vereist. Een groot voordeel van een buitensauna ten opzichte van een binnensauna is dan weer dat je minder aan afmetingen gebonden zit. Als je met twee personen goed wilt kunnen liggen, heb je minimaal een ruimte nodig van 2 meter breed bij 1,70 meter diep. Dit past natuurlijk niet zomaar in iedere kamer in huis. Voor een buitensauna bestaat er bovendien ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een houtkachel in plaats van een stroomkachel om de sauna op te warmen. Hierdoor kun je een grote sauna in je tuin plaatsen, zonder dat je dure speciale voorzieningen aan moet leggen.

Uiteindelijk komt het erop aan de saunabeleving te kiezen waar jij het meeste van kunt genieten. En of je nu voor een binnen- of een buitensauna gaat, je bent gegarandeerd heerlijk aan het ontspannen tijdens een saunasessie. Wil je meer informatie over het aanbod van Saunakoning? Kijk dan eens welke Finse binnensauna’s, Finse buitensauna’s en infraroodsauna’s wij in onze collectie hebben.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom