Waarom kiezen voor een barrel sauna

Waarom kiezen voor een barrel sauna

Het is alom bekend dat traditionele sauna’s hun oorsprong vinden in Finland. De eigenlijke naam is dan ook traditionele Finse sauna. De eerste sauna’s werden zelfs onder de gebouwd, tegenwoordig staan ze als vierkant model boven de grond of als barrel sauna. Een barrel sauna heeft een beetje het uiterlijk van een reusachtige regenton op zijn kant. Voor de één een lust voor het oog, voor de ander misschien een merkwaardig design. Merkwaardig of niet, een barrel sauna heeft best wel wat voordelen die te overwegen zijn als je een sauna aan wilt schaffen.

Grootste voordeel barrel sauna

Het grootste voordeel heeft gelijk te maken met de vorm. Vanwege deze cilindervorm heeft een barrel sauna geen hoeken. Dit heeft als gevolg dat de warmte letterlijk beter kan circuleren in de cilindervormige sauna. De circulerende warme lucht is zo snel op temperatuur. Door de rondingen van de barrel sauna blijft de temperatuur ook constanter.

Cilinder kachel voor je barrel sauna

Als we bij de cilindervorm blijven, kunnen we je vertellen dat we in die vorm ook kachels hebben. Zo ga je slim om met de ruimte die je in de barrel sauna hebt. Een voorbeeld hiervan is de Harvia Cilinder Extern en de Harvia Cilinder Intern. Door het praktische, lange design is de kachel ook bruikbaar in kleine ruimtes. Een op houtgestookte kachel kan natuurlijk ook voor in de barrel sauna. De Harvia M3 is uitermate geschikt voor de wat kleinere op houtgestookte sauna’s.

Barrel sauna als tuin blikvanger

Saunakoning levert de barrel sauna met een buitenterrasje met twee zitbanken, waardoor het gelijk een heel gezellig en knus tafereel oplevert voor je tuin. Tevens is dit terrasje om tussen de sauna momenten door te gebruiken om even op adem te komen en je klaar te maken voor de volgende saunaronde.

Infrarood barrel sauna

Heb je liever een infrarood sauna, maar wil je het design van een barrel sauna? Dat kan. We hebben een infrarood barrel sauna in ons assortiment waar maximaal 4 personen in kunnen. Deze sauna biedt ook de mogelijkheid om er een combinatie sauna van te maken.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom