Welke voorbereidingen moet je treffen om een sauna thuis te kunnen plaatsen?

Welke voorbereidingen moet je treffen om een sauna thuis te kunnen plaatsen?

Zit jij te denken aan een sauna thuis? Dat kan! Zeker met behulp van onze experts ben jij verzekerd van een hoop plezier aan jouw nieuwe sauna. Maar, waar moet je van tevoren rekening mee houden en waar moet je aan denken vóór de sauna geplaatst wordt? Je leest het in deze blog!

Het kiezen van de juiste plek

De allerbelangrijkste keuze die gemaakt moet worden, naast het kiezen van het type sauna, is de keuze wáár je sauna moet komen. Ga jij liever voor een sauna binnen of buiten? Heb je binnen een ruimte over waar je vrijwel niets mee doet? Of heb je een grote tuin ter beschikking. Dan is de keuze natuurlijk makkelijk. Heb je deze ruimte niet? Dan kan een sauna vaak ook gewoon in de badkamer geplaatst worden.

Houdt bij het uitkiezen van de plek ook rekening met de isolatie. Een sauna die buiten geplaatst wordt heeft logischerwijs meer isolatie nodig en is minder energiezuinig. Wil je geen onnodig hoge energie rekeningen? Kies dan voor een sauna binnen met voldoende isolatie.

Een stevige en egale ondergrond

Voordat je sauna geplaatst kan worden is het van belang dat de ondergrond stabiel en egaal is. Ga voor een vloer die gemakkelijk is in onderhoud. Of dit nu tegels zijn of een parketvloer, vrijwel alles kan! Wanneer je tapijt hebt liggen, raden we wel aan hier een andere vloer te (laten) leggen. Want ook al wordt de onderkant van de sauna niet erg heet, je wilt natuurlijk geen gevaar lopen dat je ondergrond vlam vat!

Extra ventilatie is niet nodig

Het installeren van extra ventilatie mogelijkheden is voor een sauna niet nodig. Een sauna is namelijk een gesloten cabine en de luchtcirculatie blijft ook binnen deze cabine. De stoom of hete lucht hoeft dus niet afgevoerd te worden.

Zit jij al langer te twijfelen over een sauna bij jou thuis, en ben je door het lezen van deze minimale voorbereidingen overtuigt dat je dit wilt? Neem dan snel contact met ons op voor het maken van een afspraak. Onze specialisten helpen u graag met het zoeken van de ideale sauna voor u thuis!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom