Product was successfully added to your shopping cart.
Vorige

Elite Six

Vorige

Custom Serie 130

Exclusive Four

Snel overzicht

3 personen
6 dimbare stralers
150 x 100 x 200 cm
Hemlock of Red Cedar
Kleurlamp
Radio/USB + 2 speakers
Automatisch ventilatie
Eenvoudige montage

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 3.250,00

Special Price € 2.275,00

* Verplichte velden

Normale prijs: € 3.250,00

Special Price € 2.275,00

Bezoek onze showroom Stel een vraag
B:150 D:100 H:200 cm
Maximaal 3 Personen
6 Dimbare Infraroodstralers
Verschillende Stralers Mogelijk
Red Cedar Of Hemlock
LED Verlichting Met 4 Kleuren
Radio/USB Met Twee Speakers

Stel een vraag over dit product
Maak een afspraak In onze showroom
Bekijk brochure Onze sauna collectie

  

Specificaties

-    6 dimbare stralers, 2400 Watt
-    Red Cedar of Hemlock
-    Dubbelwandig 2 x 9mm
-    Kleurlamp
-    Radio met USB aansluiting
-    2 luidsprekers
-    Digitaal bedieningspaneel
-    Automatische ventilatie
-    Geschikt voor aromatherapie
-    Eenvoudig op te bouwen
-    230 volt stopcontact aansluiting
-    2 jaar garantie op cabine
-    5 jaar garantie op stralers
-    Direct leverbaar
-    Laagste prijs garantie

                                               

 

3 rugstralers van 300 Watt
2 frontstralers van 500 Watt
1 beenstraler van 500 Watt 

   


Constructie

Easy-Fix systeem

Dankzij het Easy Fix systeem van Healthvision is deze sauna zeer eenvoudig op te bouwen. De panelen zijn geheel voorbereid zodat u zo min mogelijk zelf hoeft te doen. Geen klik-systeem dat de constructie verzwakt, maar eenvoudig te bevestigen panelen. Het opbouwen van een sauna is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Uitsluitend FSC-hout

Al het hout dat gebruikt wordt in onze sauna’s is gekapt in FSC-bossen. Dat wil zeggen dat de bossen goed beheert worden en het kappen van de bomen in balans is met de natuur. Er worden nieuwe bomen geplant zodat er van ontbossing geen sprake is.

Houtsoorten


Er zijn twee verschillende houtsoorten mogelijk in onze infraroodsauna's, namelijk RedCedar en Hemlock.

Red Cedar

Red Cedar bezit de unieke eigenschap om infraroodstraling te reflecteren. Alle straling blijft dus in de cabine, wat voornamelijk bij sauna’s met magnesiumoxide stralers belangrijk is. Het heeft een heerlijke geur die vele omschrijven als ‘die typische’ sauna geur. Red Cedar is perfect geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, bijvoorbeeld in badkamers, plus het heeft van nature een anti-bacteriële werking.
Hemlock

De infrarood sauna’s zijn ook verkrijgbaar in Hemlock, een in het hoge noorden aanwezige naaldhoutsoort uit Canada. Soms wordt dit ook wel witte cedar genoemd, maar dat bestaat niet. Hemlock is een stabiele houtsoort met een fijne structuur en vrij van knoesten. Het hout is uitermate geschikt voor het gebruik in een infraroodcabine omdat het voor een gelijkmatige warmte afgifte zorgt.

Verhuizen mogelijk

Dankzij het Easy Fix systeem is de sauna niet alleen heel eenvoudig op te bouwen, u kunt hem ook eenvoudig weer uit elkaar halen. Verhuizen van locatie of van woning is dus geen enkel probleem; de sauna verhuist gemakkelijk met u mee!

Technologie

Voor pijnverlichting: Full Spectrum Infrarood

De meest gebruikte infraroodstraler is de full-spectrum straler. Deze door Philips ontwikkelde straler beschikt over alle golflengten infrarood, waarbij voornamelijk de korte golf het meeste effect heeft. Deze dringt diep genoeg door zodat het spieren en gewrichten opwarmt, wat zorgt voor pijnverlichting en versoepeling.

Soorten infrarood Stralers


De infraroodsauna bestaat al sinds de jaren 70 en heeft in de tussentijd veel ontwikkeling doorgemaakt. Waar in eerste instantie alleen de keramische straler bestond, zijn er inmiddels tal van andere stralers ontwikkeld. Maar wat is nu het verschil?

Keramisch

De traditionele infraroodstraler, gebruikt in de allereerste infraroodsauna’s. 95% lange golf straling en 5% midden golf. Goed voor de huid en de doorbloeding. Wordt voornamelijk ter ontspanning gebruikt als aangenaam warmte bad. Per sessie: zolang u wilt, meestal 45 tot 60 minuten.

Magnesiumoxide

Deze straler wordt ook wel een incoloy straler genoemd. 78% lange golf, 22% midden golf. Voornamelijk ter ontspanning maar bevordert ook de transpiratie en ontgifting van het lichaam. Per sessie: 45 tot 60 minuten.

Full-spectrum

De naam zegt het al: deze straler beschikt over het volledige spectrum aan infraroodstraling. 15% lange golf, 58% midden golf, 27% korte golf. Juist de dieptewerking van de korte golf straling zorgt ervoor dat spieren en gewrichten worden opgewarmd, wat zorgt voor pijnverlichting in spieren en gewrichten. Tevens zorgt het voor versoepeling van de spieren. Per sessie: 30 minuten.

Carbon

De straling wordt bij carbon opgewekt uit panelen en ziet er dus anders uit dan een normale straler. De straling is 100% lange golf, en werkt dus het zelfde als een keramische straler. Goed voor de huid en de doorbloeding.

Duo straler en Triple straler


Deze stralers zijn een combinatie van verschillende soorten infraroodstralers in één behuizing. Zo kunt u dus kiezen welke straler u aanzet. De straling die wordt gegeven, wordt door het smallere formaat wel iets minder breed verspreid.

Duo straler

Met een druk op de knop kunt u wisselen tussen magnesiumoxide of full ­spectrum. U kunt dus per straler kiezen welke straling u wilt. De knop om te wisselen zit aan de ­onderzijde van de straler. Hoogte straler: 54 cm.

Triple straler

Met een draaiknop kunt u wisselen tussen ­keramisch, ­magnesium oxide of full ­spectrum. U kunt dus per straler kiezen welke straling u wilt, en alle soorten zijn ­beschikbaar! Met zijn 60 cm is de straler ook nog eens extra hoog dus hij heeft een bereik van stuitje tot nek.

Energiezuinig

Onze infraroodsauna’s zijn zeer energiezuinig. Een gemiddeld verbruik per sessie kost omgerekend ongeveer € 0,25. In vergelijking met een traditionele sauna is dat ontzettend weinig. Mocht u per ongeluk vergeten om de sauna uit te zetten, dan gaat deze na 30 minuten automatisch uit. Zo komt u nooit voor verassingen te staan op uw energierekening, plus het is wel zo veilig!

Werking

Voordelen infraroodsauna

 • Pijnvermindering in spieren en gewrichten
 • Ontspanning
 • Ontgifting van het lichaam
 • Goed voor het hart
 • Een betere bloedsomloop
 • Het verbranden van calorieen

Positieve uitwerking op:

 • Reuma
 • Artrose
 • Artritis
 • Fibromyalgie
 • Sportblessures
 • Chronische darmklachten

Wat is infraroodstraling


Infraroodstraling is een vorm van licht die warmte transporteert. Een goed voorbeeld hiervan is de warmte die van de zon komt. U voelt het direct als er een wolk voor de zon verschijnt; het voelt meteen kouder omdat u dan de warmte mist die wordt overgebracht door de infraroodstraling.

Infraroodstraling is voor ons onzichtbaar. Alleen met infrarood camera’s is dit licht wel te zien. Ze noemen deze camera’s niet voor niets warmtecamera’s, want infraroodstraling transporteert immers warmte. Deze warmte dringt door in ons lichaam en warmt ons op.

Infraroodstraling bestaat uit drie verschillende soorten die ieder op een unieke wijze doordringen in onze huid. Deze soorten straling heten korte golf (IR-A), midden golf (IR-B) en lange golf (IR-C) infraroodstraling. In onderstaande afbeelding ziet u waar deze zich bevinden in het lichtspectrum.Hoe dichter de straling bij het zichtbaar licht komt, hoe korter de golflengte wordt en hoe krachtiger de straling is. Korte golf infraroodstraling is dus het meest krachtige en dringt daarom het diepste door in de huid. Deze straling dringt zelfs zo ver door dat het onze spieren en gewrichten opwarmt. Iedere vorm infraroodstraling heeft een andere uitwerking op ons lichaam.

Dieptewerking per straling

IR-A

De korte golf straling met een golflengte van 760 tot 1400 nm is de krachtigste van de drie. Deze straling dringt diep door tot in de spieren en gewrichten en zorgt voor opwarming, ontspanning en pijnverlichting. Deze straling wordt veel gebruikt door mensen met pijnklachten in spieren of gewrichten (bijvoorbeeld de rug), sportblessures of chronische aandoeningen zoals reuma, artrose, artritis en fibromyalgie. Alleen full-spectrum stralers beschikken over deze straling.

IR-B

Midden golf straling met een golflengte van 1400 tot 3000 nm ; dringt door tot in de bovenste lederhuid. Dit is goed voor de bloedcirculatie, transpireren en het ontgiften van het lichaam.

IR-C

Lange golf straling met een golflengte van 3000 tot 10.000 nm; dringt alleen door tot in de bovenste laag van de huid: de opperhuid. Deze straling is goed voor de huid, zorgt mede voor een goede doorbloeding en een verhoogde transpiratie, maar wordt voornamelijk gebruikt ter ontspanning. Deze straling wordt gegeven door keramische stralers, carbon panelen en magnesiumoxide stralers (ook wel incoloy genoemd).

Extra opties

Aromatherapie

Verrijk uw sauna ervaring met een van deze zes etherische oliën. Ze verspreiden hun aroma zeer gelijkmatig dankzij een speciale spons. Deze spons activeert de olie en zorgt voor een zeer lange levensduur. Als u hem niet meer goed ruikt dan draait u de deksel erop, zet hem een uur op het deksel en hij is dankzij de activerende werking van de spons weer zo goed als nieuw. Verkrijgbaar in zes unieke geuren, ieder met een eigen uitwerking en invloed op uw sauna ervaring.

Kleurentherapie

In iedere sauna zit standaard een kleurenlamp met 4 kleuren. U kunt deze vervangen door een professionele kleurentherapie. Deze lamp produceert dankzij 609 individuele LED’s een intens lichtbad dat in te stellen is in iedere kleur van de regenboog. Deze kleurentherapie wordt geleverd met een afstandsbediening zodat u eenvoudig van afstand de kleur kunt instellen.

Ergonomische rugleuring

Dankzij de ergonomische vorm van deze rugleuning kunt u nu op iedere ­gewenste plek in uw sauna achterover leunen en volledig ondersteund worden. De ­rugleuning beschikt over extra ‘grip steunen’ zodat hij altijd op zijn plek blijft staan. Een absolute must, zeker voor in de grotere sauna’s en infrarood sauna’s.

Onze belofte

Saunakoning service

Bij Saunakoning begrijpen we hoe belangrijk het is om onze klanten een goede service te bieden. We hebben daarom alle onderdelen op voorraad en beschikken over eigen service monteurs voor een professionele en snelle afhandeling. In het onwaarschijnlijke geval dat er een reparatie nodig is, sturen we onze gespecialiseerde monteurs naar u toe, overal in de Benelux.

Sauna specialist

Bij Saunakoning heeft u uitsluitend te maken met specialisten op sauna gebied. Van de adviseurs in de showroom, tot de monteur die de installatie doet en de service verleent. Met 10 jaar ervaring zijn we als geen ander in staat om de juiste sauna voor u te vinden waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Sauna brochure

Bekijk online of download de saunakoning brochure, boordevol informatie over ons ruime aanbod Sauna's
Heel veel saunaplezier!

  

Specificaties

-    6 dimbare stralers, 2400 Watt
-    Red Cedar of Hemlock
-    Dubbelwandig 2 x 9mm
-    Kleurlamp
-    Radio met USB aansluiting
-    2 luidsprekers
-    Digitaal bedieningspaneel
-    Automatische ventilatie
-    Geschikt voor aromatherapie
-    Eenvoudig op te bouwen
-    230 volt stopcontact aansluiting
-    2 jaar garantie op cabine
-    5 jaar garantie op stralers
-    Direct leverbaar
-    Laagste prijs garantie

                                               

 

3 rugstralers van 300 Watt
2 frontstralers van 500 Watt
1 beenstraler van 500 Watt