Product was successfully added to your shopping cart.

Paneel Classic 700 Hoek

Snel overzicht

3 abachi banken 56 cm diep
210 x 175 x 210 cm
Nordisch Fichte hout
Nederlands fabricaat
Brons veiligheidsglazen deur
Maatwerk mogelijk
Sauna sfeerverlichting
2e niveau onderbank dicht

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 6.925,00

Special Price € 6.232,50

* Verplichte velden

Normale prijs: € 6.925,00

Special Price € 6.232,50

Bezoek onze showroom Stel een vraag
B:210 D:175 H:210 cm
3 Abachi Ligbanken
2 Lig Niveaus
Combisauna Mogelijk
Maatwerk Mogelijk
Diverse Hout Soorten Mogelijk
Gefabriceerd In Nederland

Stel een vraag over dit product
Maak een afspraak In onze showroom
Bekijk brochure Onze sauna collectie

Healthvision Paneel Serie

In samenwerking met Saunakoning heeft Healthvision een eigen sauna lijn ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring. Gemaakt in Nederland van alleen de allerbeste materialen. Er wordt gebruik gemaakt van de techniek van het Finse topmerk Harvia en er wordt alleen hout gebruikt van de allerbeste kwaliteit. Deze prachtige sauna's zijn dankzij de fabricage in Nederland ook geheel op maat gemaakt en komen standaard met vijf jaar volledige garantie.

Interieur
Luxieuze ingerichte sauna. Deze sauna is geheel naar eigen wens samen te stellen, zoals onder andere de afmetingen, verschillende houtsoorten en diverse kleuren steenstrips.

- Brons veiligheidsglazen deur met houten deurgreep
- Ligbanken van Abachi hout, 60cm breed
- Binneninrichting van Nordisch Fichte hout (Red Cedar of Espen mogelijk) 
- 3 buitenzijdes van Nordisch Fichte hout (Red Cedar of Espen mogelijk)
- 1 buitenzijde van multiplex
- 2 hoofdsteunen van Abachi hout
- 2-lats rugleuning van Abachi hout
- Kachelbescherming
- Onderbankafdichting van Abachi hout
- Sauna sfeerverlichting met fitting en siliconen kabel
- Kabeldoorvoer in de wand achter de kachel
- Verschillende interieurs mogelijk 

Constructie

Maatwerk specialist

Geen huis of tuin is hetzelfde dus dat geldt ook voor de ruimte waar de sauna komt te staan. Om alles perfect aan te laten sluiten bij de bestaande ruimte is maatwerk nodig. Wij zijn specialist op het gebied van maatwerk en kort gezegd is eigenlijk alles mogelijk. Voor meer informatie over maatwerk, adviseren we u om een bezoekje te brengen aan een van onze showrooms.

,

Verschillende interieurs

Naast de vele mogelijkheden in maatwerk, heeft u ook de keuze uit twee verschillende interieurs. Standaard is de sauna uitgerust met het Classic interieur en tegen een meerprijs kunt u het interieur upgraden naar het Exclusive interieur. Het Exclusive interieur heeft rond afgeschaafde banken, een luxe rugleuning en een luxe kachelbescherming in. Beide interieurs kunt u natuurlijk nog uitbreiden met vele extra’s, zoals een LED-strip achter de rugleuning of diverse accessoires.

Build to last

De sauna’s van Healthvision zijn Build-to-last, gebouwd van dusdanige kwaliteit dat ze een leven lang mee gaan. Robuuste, stevige banken, uitsluitend gebruik van hoogwaardig materiaal en een slim doordachte constructie. Als u investeert in Healthvision, heeft u daar dus de rest van uw leven plezier van!

Uitsluitend FSC-hout

Al het hout dat gebruikt wordt in onze sauna’s is gekapt in FSC-bossen. Dat wil zeggen dat de bossen goed beheert worden en het kappen van de bomen in balans is met de natuur. Er worden nieuwe bomen geplant zodat er van ontbossing geen sprake is.

Houtsoorten

Dankzij de constructie die bestaat uit panelen, heeft u de keuze welke houtsoort aan de binnen- of buitenzijde wordt gebruikt. U kunt kiezen uit vier verschillende houtsoorten:

Espen

Espenhout is noestvrij, splintert niet en warmt minder snel op dan andere houtsoorten waardoor het erg prettig is om op te zitten of liggen. Om deze reden worden de banken meestal vervaardigd uit espenhout.

Abachi

Net zoals espen hout, warmt dit hout minder snel op dan andere houtsoorten waardoor het wordt gebruikt voor de ­banken. Ook abachi hout is noestvrij, splintert niet en is qua kleur iets donkerder en geler dan ­espen. Abachi is alleen te gebruiken voor het interieur.

Red Cedar

De heerlijke geur van dit hout zorgt voor die typische saunageur. Het hout heeft daarnaast natuurlijke anti-bacteriële eigenschappen, werkt niet en weerkaatst infraroodstraling. Deze laatste eigenschap maakt dit hout ook ideaal voor een ­combinatie sauna met infraroodstralers.

Nordisch Fichte

De natuurlijke eigenschappen van dit hout zorgen ervoor dat de grote schommelingen in temperatuur en ­vochtigheid geen nadelige effecten hebben op de stabiliteit en levensduur van de sauna.

Nederlands product

De paneelsauna’s worden gemaakt in de Healthvision fabriek in Eindhoven. Hierdoor kunnen deze moderne sauna’s met zeer specifieke wensen gefabriceerd worden. Denk bijvoorbeeld aan 3 glazen wanden om extra openheid te creëren. Of een Finse- en een infraroodsauna naast elkaar, gemaakt van dezelfde constructie en afwerking. Alles is mogelijk!

Technologie

Harvia

Saunakoning is exclusief partner van het absolute A-merk onder de sauna kachels: het Finse Harvia. Harvia is in 1950 begonnen als kachel producent en is inmiddels uitgegroeid tot s ’s werelds grootste. Kwaliteit, betrouwbaarheid en degelijkheid; zo kunnen we Harvia het beste omschrijven. Daarom zijn onze kachels en besturingen allemaal van Harvia.

Bij een Finse sauna heeft u de keuze uit verschillende soorten kachels, met of zonder externe besturing. Een normale kachel met interne besturing, is voorzien van twee draaiknoppen waarmee u de tijd en de temperatuur in kunt stellen. Sauna’s met een externe besturing maken gebruik van een bedieningspaneel buiten de sauna. Voordeel hiervan is dat u een 24-uurs timer kunt inprogrammeren. Als u bijvoorbeeld de volgende dag om 18:00 uur thuis bent, kunt u zorgen dat de sauna dan al lekker warm is. Als u ook de luchtvochtigheid wilt kunnen regelen, doet u dat met een bio kachel. Deze kachel is voorzien van een extra vochtreservoir. Het water wordt verdampt waardoor de luchtvochtigheid omhoog gaat. Een bio kachel komt altijd in combinatie met een externe besturing, zodat u daar de luchtvochtigheidsgraad in kunt stellen. Ideaal voor als u houdt van een vochtige sauna.

Sentiotec Intern 3,6
3.6 kW
€335,-
Sentiotec intern
4.5 kW
€400,-
6 kW
€425,-
9 kW
€440,-
Harvia Cilindro intern
7 kW
€555,-
9 kW
€600,-
Sentiotec extern 3,6
3.5 kW
€270,-
Sentiotec extern
4.5 kW
€335,-
6 kW
€350,-
9 kW
€375,-

+ Externe besturing nodig

Harvia Cilindro extern
7 kW
€450,-
9 kW
€465,-
10,8 kW
€700,-

+ Externe besturing nodig

Harvia Luxury
€495,-
Sentiotec Premium
€450,-

Kachel vermogen

De grootte van de sauna bepaalt hoe krachtig de kachel moet zijn voor een ideaal vermogen. Een kachel met meer vermogen zorgt voor een snellere opwarming, terwijl een kachel met minder vermogen zorgt voor een langere opwarmtijd. We adviseren om minimaal het ideale vermogen te nemen. Aan de hand van onderstaande grafiek kunt u precies zien welk vermogen bij welke grootte past.

Combi Sauna

Een combi sauna is een combinatie tussen een traditionele sauna en een infraroodsauna. In feite breidt u een traditionele sauna uit met infrarood stralers die tegen de warmte van een traditionele sauna kunnen. Zo heeft u dus in feite twee sauna’s in één!

Werking

De Finse sauna

Een Finse sauna is in feite een hulpmiddel om ervoor te zorgen dat uw lichaam snel opwarmt. De temperatuur van de lucht in de sauna is dan ook erg hoog, soms tot wel 95 graden Celcius. Hoe vochtiger de lucht in de sauna is, hoe sneller uw lichaam de warmte opneemt. U kunt de lucht vochtiger maken door water, vaak gemengd met een lekker ruikende etherische olie, over de stenen van de kachel te gieten.

Sauna schema


Stap 1 - Douchen

Een saunagang begint altijd met een warme douche. Hygiëne is erg belangrijk.

Stap 2 - Afdrogen

Dit moet worden gedaan om straks in de sauna de hete lucht op de huid te kunnen toelaten. Als u nat de sauna in zou gaan dan wordt het zweten tegengegaan.

Stap 3 - Warm voetenbad (5 tot 10 minuten)

Door het warme water wordt het bloed in de voeten op een hogere temperatuur gebracht en wordt daarmee het lichaam voorbereid op de sauna. Daarnaast worden ook de haarvaten via het zenuwstelsel verwijd.

Stap 4 - Sauna (6 tot 15 minuten)

De minimale saunaduur is 6 minuten zodat de poriën kunnen openen en de zweetklieren hun werk kunnen doen. De maximaal aanbevolen tijd is 15 minuten waarvan de laatste 2 minuten zittend moeten worden doorgebracht om duizeligheid te voorkomen.

Stap 5 - Koud luchtbad (1 tot 5 minuten)

Het koude luchtbad kunt u het beste nemen in de buitenlucht gedurende één of enkele minuten. De longen staan dan klaar om volop zuurstof op te nemen.

Stap 6 - Koud afspoelen (zo mogelijk dompelbad)

Het beste kunt u een koude douche nemen of een tuinslang met koud water gebruiken. Begin bij uw linkervoet en werk dan langzaam omhoog. Nadat al het zweet afgespoeld is kunt u een koud dompelbad nemen of een stortemmer met koud water gebruiken om af te koelen. Het is erg belangrijk dat er goed afgekoeld wordt om warmtestuwing in het lichaam te voorkomen!

Stap 7 - Warm voetenbad (5 tot 10 minuten)

Een saunagang eindigt altijd weer met een warmvoetenbad. Het afgekoelde lichaam wordt zo geleidelijk op aangename temperatuur gebracht. De warmte trekt in het lichaam omhoog. Als u tijdens het voetenbad weer begint te zweten dan moet u beslist punt 6 en punt 7 herhalen. Dit is in verband met mogelijke warmtestuwing.

Extra opties

LED Verlichting

Bevestigd achter de rugleuning of onder de bank, met deze LED verlichting voegt u enorm veel sfeer toe aan uw sauna. U kunt de strip iedere kleur van de regenboog laten worden en daardoor kan deze ook gebruikt worden als kleurentherapie. De LED strip is flexibel en eenvoudig aan te sluiten. Tevens wordt er een afstandsbediening bij geleverd zodat u eenvoudig kunt wisselen van kleur.

Bluetooth muziekinstallatie

Deze moderne muziekinstallatie is speciaal ontworpen voor gebruik in Finse sauna’s. De vocht- en hittebestendige luidsprekers zorgen voor een perfecte geluidsweergave in de sauna. Dankzij de Bluetooth verbinding kunt u eenvoudig muziek streamen vanaf uw smartphone, wel zo gemakkelijk!

Saunasets

In een Finse sauna mogen een aantal zaken niet ontbreken, zoals een emmer en lepel om opgietmiddel over de kachel te gieten, een thermo/hygrometer en natuurlijk een zandloper. Deze basis benodigdheden zijn er in twee verschillende sets, Basic en een Harvia design steelset.

Ergonomische rugleuning

Dankzij de ergonomische vorm van deze rugleuning kunt u nu op iedere ­gewenste plek in uw sauna achterover leunen en volledig ondersteund worden. De ­rugleuning beschikt over extra ‘grip steunen’ zodat hij altijd op zijn plek blijft staan. Een absolute must, zeker voor in de grotere sauna’s en infrarood sauna’s.

Onze belofte

Saunakoning service

Bij Saunakoning begrijpen we hoe belangrijk het is om onze klanten een goede service te bieden. We hebben daarom alle onderdelen op voorraad en beschikken over eigen service monteurs voor een professionele en snelle afhandeling. In het onwaarschijnlijke geval dat er een reparatie nodig is, sturen we onze gespecialiseerde monteurs naar u toe, overal in de Benelux.

Sauna specialist

Bij Saunakoning heeft u uitsluitend te maken met specialisten op sauna gebied. Van de adviseurs in de showroom, tot de monteur die de installatie doet en de service verleent. Met 10 jaar ervaring zijn we als geen ander in staat om de juiste sauna voor u te vinden waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Sauna brochure

Bekijk online of download de saunakoning brochure, boordevol informatie over ons ruime aanbod Sauna's
Heel veel saunaplezier!

Healthvision Paneel Serie

In samenwerking met Saunakoning heeft Healthvision een eigen sauna lijn ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring. Gemaakt in Nederland van alleen de allerbeste materialen. Er wordt gebruik gemaakt van de techniek van het Finse topmerk Harvia en er wordt alleen hout gebruikt van de allerbeste kwaliteit. Deze prachtige sauna's zijn dankzij de fabricage in Nederland ook geheel op maat gemaakt en komen standaard met vijf jaar volledige garantie.

Interieur
Luxieuze ingerichte sauna. Deze sauna is geheel naar eigen wens samen te stellen, zoals onder andere de afmetingen, verschillende houtsoorten en diverse kleuren steenstrips.

- Brons veiligheidsglazen deur met houten deurgreep
- Afgeronde ligbanken van Abachi hout, 56cm breed
- Binneninrichting van Nordisch Fichte hout ( Red Cedar of Espen mogelijk) 
- 3 buitenzijdes van Nordich Fichte hout ( Red Cedar of Espen mogelijk)
- 1 buitenzijde van multiplex
- 2 hoofdsteunen van Abachi hout
- 2-lats rugleuning van Abachi hout
- Kachelbeschermning
- Onderbankafdichting van Abachi hout
- Sauna sfeerverlichting met fitting en siliconenkabel
- Kabeldoorvoer in de wand achter de kachel
- Verschillende interieus mogelijk 

Maatwerk

Ongeveer 90% van de Finse sauna's die we verkopen zijn maatwerk sauna's. Dat wil zeggen: speciaal op maat gemaakt om beter in uw huis of tuin te passen. Bent u benieuwd naar onze afgeronde projecten? Neem dan eens een kijkje bij onze referenties. Voor een maatwerk aanvraag van deze sauna, klik hier.

Combinatiesauna

U kunt uw sauna ook uitbreiden met Philips Vitae infrarood stralers. Zo krijgt u een combinatiesauna; een combinatie van een Finse sauna en een infraroodsauna. De stralers zijn full-spectrum (volledig infraroodspectrum) en zorgen door dieptewerking voor pijnverlichting in spieren en gewrichten. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor in een Finse sauna. en kunnen temperaturen verdragen van boven 125 oC. Als u benieuwd bent naar combinatiesauna's die we al hebben gebouwd, neem dan eens een kijkje bij onze combinatiesauna referenties.

 

Welke houtsoorten worden er gebruikt?

De Healthvision Paneel Serie is standaard opgebouwd uit 1e klas Nordisch Fichte hout. De natuurlijke eigenschappen van dit hout zorgen ervoor dat de grote schommelingen in temperatuur en vochtigheid geen nadelige effecten hebben op de stabiliteit en levensduur van de sauna. De banken zijn gemaakt van abachi hout. Dit hout splintert niet en warmt minder snel op dan andere houtsoorten waardoor het erg prettig is om op te zitten of liggen.

De binnenzijde van de sauna kunt u bekleden met Red Cedar. De heerlijke geur van dit hout zorgt voor die typische saunageur. Het hout heeft daarnaast natuurlijke anti-bacteriële eigenschappen, werkt niet en weerkaatst infraroodstraling. Deze laatste eigenschap maakt dit hout ook ideaal voor een combinatiesauna met infraroodstralers. Als het hout dat wij gebruiken in onze sauna's is gekapt in FSC-bossen. Dat wil zeggen dat de bossen goed beheert zijn en het kappen van de bomen in balans is met de natuur. Er worden nieuwe bomen geplant en van ontbossing is geen sprake.

 

 

Wat voor kachels zijn er?

Er zijn 3-type kachels die we onderscheiden: interne besturing, externe besturing en de bio-kachel. Alle kachels werken met lavastenen.

Interne bediening

Er zitten twee draaibare knoppen op de kachel zelf waarmee u de temperatuur en de tijd kunt instellen.

Prijsrange: € 250,- tot € 450,-
(afhankelijk van aantal kW) 

     

Externe bediening

De bediening zit op een paneel aan de buitenkant van de sauna. Hierop is digitaal de temperatuur en de tijd in te stellen.

Prijsrange: € 400,- tot € 750,-
(afhankelijk van aantal kW) 

     

Bio-kachel

Een biokachel heeft externe bediening en u kunt naast de tijd ook de luchtvochtigheidsgraad instellen. Zo is de lucht in uw sauna sneller vochtig.

Prijsrange: € 800,- tot € 1300,- 
(afhankelijk van aantal kW) 

 

Hoe krachtig moet mijn kachel zijn?

De grootte van de sauna bepaalt hoe krachtig de kachel moet zijn voor een ideaal vermogen. Een kachel met meer vermogen zorgt voor een snellere opwarming, terwijl een kachel met minder vermogen zorgt voor een langere opwarmtijd. We adviseren om minimaal het ideale vermogen te nemen. Aan de hand van onderstaande grafiek kunt u precies zien welk vermogen bij welke grootte past.

 

 

Voorbeeld: opwarmtijd en circulatie bij een sauna van 7 m3

Op de linker afbeelding ziet u een sauna met een kachel van 4,5 kW. Omdat het ideaal vermogen in een sauna van 7 kubieke meter 6 kW is, duurt het bij een 4,5 kW kachel langer voordat de sauna warm is. Op de rechter afbeelding ziet u een sauna met een kachel van 6 kW. Deze sauna is na 40 minuten al warm terwijl de sauna met een 4,5 kW kachel pas na 70 minuten warm is. We adviseren altijd een kachel te nemen met ideaal vermogen. U bepaart dan niet alleen in tijd, maar ook in stroomkosten.
 

                               Na 70 minuten warm.                                                                               Na 40 minuten warm.

* Het aantal kW in bovenstaande afbeeldingen is bedoeld als voorbeeld en geldt alleen voor sauna's van 7 m3