Het allergrootste verschil tussen een traditionele sauna en een infraroodcabine is de manier van opwarmen. In de klassieke sauna wordt vooral de lucht opgewarmd, terwijl de lucht van een infrarood sauna een stuk lager ligt. De warmte van de stralers dringt tot diep in de huid door met verschillende soorten straling: IR-A, IR-B en IR-C. Door deze opwarming kunnen onze spieren en gewrichten heerlijk ontspannen. De bloeddoorstroming in je lichaam wordt bevorderd waardoor je minder last van spier- en gewrichtspijn hebt en je een stuk soepeler kunt bewegen.
Door regelmatig gebruik te maken van de infrarood sauna, is het mogelijk om gifstoffen uit je lichaam te krijgen door te transpireren. Deze gifstoffen of toxines zijn opgeslagen in onze vetcellen en komen het lichaam binnen via onze voeding. Deze stoffen kunnen onder andere bijdragen aan: vroegtijdige veroudering, obesitas, een tekort aan energie, depressie en slapeloosheid. Na ongeveer 20 minuten hebben de stralers in de sauna de vetcellen opgewarmd tot 42 graden Celcius. Alleen dan zijn ze in staat deze gifstoffen uit te scheiden.
Door een gevoel van comfort en relaxatie komt je geest tot rust, waardoor stress of hoofdpijn als sneeuw voor de zon kan verdwijnen! De temperatuur van een infraroodcabine ligt een stuk lager dan de traditionele sauna, waardoor een infrarood sauna simpelweg voor meerdere mensen geschikt is. Niet iedereen kan zich ontspannen in een sauna van 90 graden, het benauwde gevoel dat ze in een traditionele sauna ervaren, hebben ze bij een infraroodcabine niet.
Infrarood sauna’s zijn compact en daardoor makkelijk overal in huis te plaatsen. Voor een optimale werking van de stralers dien je voor de infraroodstralers te zitten, waardoor je minder ruimte nodig hebt dan een traditionele sauna, waar je het beste op een bankje kunt liggen. Een eenpersoons infraroodcabine is al verkrijgbaar van 90x90x200 cm. Een tweepersoons sauna heb je al vanaf 110 x 100 x 200 cm!
De infrarood sauna’s zijn in je huis eenvoudig te plaatsen. Uiteraard is het noodzakelijk om een stopcontact in de buurt te hebben. Houd er rekening mee dat de panelen door het trapgat moeten als je de sauna op de eerste of tweede verdieping wil plaatsen.
Door het eenvoudige kliksysteem dat aanwezig is, zijn de cabines binnen 1 uur in elkaar te zetten! Ideaal!