Wat is de ideale temperatuur van een sauna?

Wat is de ideale temperatuur van een sauna?

Heerlijk warm en je kunt er écht ontspannen: de sauna. Wanneer je naar een sauna toegaat hoef je natuurlijk nergens aan te denken en kun je direct genieten, maar wanneer je een sauna thuis hebt moet je je hier natuurlijk wat meer in verdiepen. Weet jij bijvoorbeeld wat de ideale temperatuur voor je sauna is? Nee? Lees dan snel verder!

De ideale saunatemperatuur: 90 graden Celsius

Zo rond de 90 graden Celsius is de ideale temperatuur voor een sauna. Wel voor sauna’s met een lage luchtvochtigheid! Anders wordt het al gauw veel te benauwd en warm. Het is natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke smaak: de een zit liever in een sauna van 60 graden terwijl een ander een sauna van 100 graden gemakkelijk kan verdragen.

Verschillende temperaturen

Wanneer je naar een sauna toe gaat kun je natuurlijk gemakkelijk van sauna wisselen. Vaak heeft elke sauna in zo’n wellness een andere temperatuur. Handig! Maar ook thuis kun je experimenteren wat voor jou de ideale temperatuur is. Met een draai aan de knop of het lager zetten van de kachel regel jij gemakkelijk de temperatuur in je sauna. Meer weten over het verwarmen van je sauna? Hier schreven we al eens een blog over!

Hoge luchtvochtigheid

Zoals we al aangaven kun je in een sauna met een lage luchtvochtigheid gemakkelijker een hogere temperatuur aan dan in een sauna met een hoge luchtvochtigheid. In dit laatste geval moet je zelfs oppassen met te hoge temperaturen. Het mini waterdruppeltjes die in de lucht hangen kunnen namelijk heel heet aanvoelen op de huid. Wanneer je dus wilt gaan opgieten, een löyly zoals de Finnen zeggen, kun je de temperatuur beter wat omlaag schroeven.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom